آنالیز سنگ ساختمانی و انواع آن در استاندارد های جهانی

اگر قصد آشنایی با استانداردهای جهانی هر سنگ ساختمانی را برای شناخت بهتر آن دارید، این مقاله را از دست ندهید.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

آنالیز سنگ ساختمانی و انواع آن در استاندارد های جهانی

آنالیز سنگ ساختمانی

آنالیز سنگ ساختمانی شاید برای شما نیز این سوال پیش آمده باشد که اصلا آنالیز سنگ ساختمانی چیست و بررسی آن چه فایده ای دارد؟

در پاسخ به این سوال شما عزیزان بایستی بگوییم که کلمه آنالیز در فرهنگ لغت به معنای تحلیل کردن، بررسی کردن، به دست آوردن و مواردی از این قبیل می باشد.

و یا به عبارتی دیگر می توان گفت، به کمک آنالیز انواع سنگها به راحتی می توان با تمامی اجزاء بکار برده شده در آن سنگ به صورت تک به تک آشنا شده و در مورد آنها تحقیق کرده و به نتایجی شگفت آور دست پیدا نمود.

همچنین شما پس از آنالیز می توانید با ویژگیهای خاص سنگ، شرایط نگهداری، نوع کاربرد، نحوه استفاده برای انواع مکان، طول عمر، نکات مرتبط با نگهداری و غیره مربوط به آن آشنا شوید و این گونه از سنگ بیشتر استفاده و نهایت بهره وری لازم را ببرید.

انجام صحیح این کار اهمیت بسیار فوق العاده ای داشته چرا که امروزه استخراج سنگ نسبت به سالهای گذشته از معادن گوناگون به شدت افزایش یافته و می توان پس از خروج سنگ برای آنالیز هرچه بهتر، آن را به پیش محققان مختلف فرستاد.

نحوه انجام آنالیز نیز به این صورت بوده که در ابتدا یک تکه سنگ را در جایی مخصوص قرار داده و به صورت ریز به ریز تمامی عناصر به کار رفته در آن را بررسی می کنند تا زمانی که به نوع سنگ دست پیدا کنند.

سپس باتوجه به نوع به دست آمده کارآیی، نحوه استفاده، مقاومت، طول عمر، روش شستشو و نگهداری و سایر پارامترها را در خصوص آن بیان می کنند.

تنها پس از آنالیز است که می توان سنگ را به صورت کامل شناخت چرا که شاید از لحاظ ظاهری شبیه چند گونه مختلف باشد و شناسایی آن کار بسیار راحتی نباشد.

نکته:بر همین اساس شناسایی سنگهای ساختمانی برای آشنایی با نوع کاربردشان بسیار حائز اهمیت می باشد چرا که از تمامی سنگها نمی توان برای تمام کاربردها مانند نمای خارجی، نمای داخلی، کف، سنگ فرش و غیره استفاده نمود.

در تست آنالیز موارد زیر بررسی می گردند:

۱-وزن سنگ

هر سنگی علاوه بر وزن استاندارد تعیین شده توسط استانداردهای تولید سنگ، از ویژگی به نام ساب پذیری برخوردار می باشد.

که بین این دو گزینه یعنی وزن سنگ و ساب پذیری بایستی به هم مربوط باشند تا سنگ شما دچار آسیب و کدر شدن به مرور زمان نگردد.

به عبارت دیگر ویژگی ساب پذیری سبب می شود تا پس از شستشو و استفاده طولانی مدت از سنگ و آب و هوا، سنگ براقیت و کیفیت خود را

از دست ندهد.

۲-داشتن تخلل

وجود تخلل به این معنا می باشد که در هنگام تشکیل سنگ یکسری حفره بر اثر برخورد با سنگی دیگر و یا مایعات مختلف بر روی آن شکل می گیرد که البته ممکن است بر روی سنگ حفره وجود داشته باشد اما سوراخهای ایجاد شده ارتباطی با هم ندارند.

۳-مقاومت کششی سنگ

منظور از مقاومت کششی سنگ همان توانایی سنگ در هنگام ایجاد شرایط خاص بر روی آن می باشد که برای مثال در قسمت قبل گفتیم تحت تاثیر تخلل یکسری حفره در سنگ ایجاد می شوند.

در صورت مواجهه با بارندگی ممکن است داخل این فضاهای توخالی آب جمع شود و اگر سنگ از کیفیت مناسبی برخوردار نباشد احتمال ترک خوردگی، شکستن و غیره در سنگ رخ خواهد داد.

۴-مقاومت فشاری سنگ

ظرفیت تحمل سنگ در برابر فشارهایی که به آن وارد می شود را مقاومت فشاری سنگ می نامند که هرچه این عدد بیشتر باشد کیفیت نهایی سنگ نیز بیشتر خواهد بود.

۵-مقاومت سایشی سنگ

همانطور که از نام این ویژگی پیدا می باشد به مقاومت سنگ در برابر وارد شدن هرگونه ضربه و یا خراش به آن مقاومت سایشی گفته می شود.

که به سختی کانی های سنگ و وضعیت دانه بندی آنها بستگی دارد و در آزمایشگاه ها با انجام آزمایشات مختلف این مورد را بررسی می کنند.

۶-قدرت سنگ در جذب آب

هرچه سنگ آب بیشتری را جذب کند دیرتر آسیب دیده و خراب می شود.

۷-انسجام و به هم گسیختگی

ذرات سنگ تا چه میزانی به یکدیگر چسبیده اند که هرچه این انسجام بیشتر باشد در هنگام شرایط جوی گوناگون کمتر

استاندارد سنگ ساختمانی

استاندارد سنگ ساختمانی تمامی هفت موردی که در بالا ذکر کردیم در آزمایشگاه ها به نام استانداردهای سنگ ساختمانی نام گرفته اند که برای بررسی آنها این هفت مورد را در هفت آزمایش گوناگون بر روی انواع سنگها انجام می دهند تا در نهایت از کیفیت سنگ اطمینان حاصل نمایند.

بیشتر در ساختمانها از سنگهایی مانند تراورتن، مرمریت، آهک و گرانیت استفاده می شود که به ترتیب هر کدام را بیان می کنیم:

-سنگ تراورتن: این نوع سنگ اغلب برای کف ساختمانها، هتلها و شرکتهایی که دارای رفت و امد زیاد می باشند استفاده می شود و بایستی از قدرت جذب آب بسیار بالا، حداقل مقاومت فشاری،کششی و سایشی برخوردار باشد.

-سنگ آهک:مجدد ازاین سنگ نیز برای راهرو، راه پله و مکانهای پر تردد استفاده می شود که از مشخصات آن می توان به جذب اب به صورت زیاد و حداقل مقاومتهای ذکر شده اشاره نمود.

-سنگ مرمریت و گرانیت:مشخصات ظاهری این دو سنگ بایستی کاملا یکسان باشد و به همین دلیل ما این دو را در کنار یکدیگر گنجاندیم که این مشخصات شامل قدرت بالا در جذب آب، حداقل جرم ممکن، مقاومت فشاری کم، مقاومت سایشی بسیار پایین و غیره می باشد.

با کمک دانستن این فاکتورها و استانداردها به راحتی می توانید با خاصیتها و کاربردهای اعجاب انگیز انواع سنگ آشنا شوید و بدانید از چه سنگی و در کجا باید استفاده کنید و استفاده از چه سنگی مناسب نمی باشد.

البته بدون شک لازم به حفظ تمامی این موارد به دقت نیست و بلکه در هنگام خرید فروشنده تمامی آنها را به صورت کامل برای شما عزیزان توضیح خواهد داد.

به همین دلیل پیشنهاد می کنیم خرید خود را از فروشگاهی معتبر در سطح شهر خود انجام دهید که اولا به کیفیت سنگهای آن ایمان دارید و ثانیا تمامی فاکتورهای یاد شده را دارد.

البته در دنیای امروزی که به دلیل مشغله های کاری فراوان فرصت خرید حضوری از افراد سلب شده است، راهی مطمعن برای خرید استفاده از روشهای غیر حضوری و آنلاین می باشد که یکی از بهترین سایتها در این زمینه، سایت ما می باشد.

شما می توانید با خیالی راحت و آسوده و بدون نگرانی از جهت کیفیت و یا داشتن استانداردهای لازم با ورود به سایت ما و یا از طریق همین مقاله ،سنگ ساختمانی مورد نیاز خود را با بهترین کیفیت سفارش داده و در اسرع وقت تحویل بگیرید.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما