سنگ مرمریت از زیبا ترین سنگهایی است که در بخشهای مختلف ساختمان استفاده می شود، تنوع رنگ این سنگها بستگی به ترکیبات معدنی موجود در ان دارد، آشنایی با ویژگیهای ساختاری این سنگ در انتخاب مناسب به شما کمک می کند.
سنگ مرمریت چیست
سنگ مرمریت چیست و آشنایی با انواع رنگبندی های آن و هر رنگ در چه بخشی از ساختمان به کار برده می شود:
سنگ مرمریت از رسوبی شدن سنگ های اهکی به وجود امده که تحت حرارت و فشار زیاد تشکیل شده است.
سنگ مرمریت جز سنگهای اهکی دگرگونی است که به فراوانی در پوسته زمین یافت می شود و از نظر طرح و رنگ تنوع بی نظیری دارد، خوشبختانه کشور عزیزمان ایران از نظر منابع سنگ مرمریت ثروتمند می باشد.
در سنگ مرمریت رگه های اهکی به عنوان ناخالصی وجود دارند که تنوع رنگی زیبایی را به وجود می اورد و جلوه خاص و متفاوتی به این سنگ ها می دهد، البته در بعضی از انواع سنگ مرمریت وجود این رگه ها ضعف محسوب می شود و باعث افت کیفیت سنگ می شود.
در سنگ هایی که برای کف ساختمان و پله ها استفاده می شود هر چه سنگ مرمریت یکدست تر باشد و ناخالصی کمتری داشته باشد، استحکام ان بیشتر است و کمتر دچار پریدگی و شکستگی می شود.
به طور کلی استفاده از سنگ مرمریت برای قسمت های داخلی ساختمان که کمتر در معرض باران و برف هستند پیشنهاد می شود.
مرمریت هایی که دارای مقادیر زیادی رگه های اهک هستند نباید برای کف و مناطقی که زیاد با اب در تماس هستند استفاده کرد، چون باعث لب پر شدن و پوسیدگی سنگ می شود و این سنگ ها استحکام کافی را ندارند.
سنگ مرمریت به طور طبیعی تخلخل و ناخالصی کمی دارد و نفوذ پذیری کمی نسبت به اب دارد که همین باعث استحکام فوق العاده این سنگ می شود، بنابراين از این سنگ ها عمدتا برای کف و پله استفاده می شود.
ایا سنگ مرمریت و مرمر یکی است؟
سنگ مرمریت و مرمر از نظر نوع فرایند تشکیل یکسان هستند ولی سنگ مرمر مدت طولانی تری تحت دگرگونی بوده است.
گاها مردم اشتباها این دو نوع سنگ را یکی می دانند درحالی که تفاوت زیادی باهم دارند، سنگ مرمر از دگرگونی سنگ تراورتن تشکیل می شود و نرم تر و شکننده تر از مرمریت است و نیازمند مراقبت بیشتری است، همچنین سنگ مرمر نور را از خود عبور می دهد، برخلاف سنگ مرمریت، مرمر کمتر یافت می شود و در ابعاد کوچکتر و برای تزئین اماکن مذهبی و ساختمان های تجاری و لوکس از ان استفاده می شود و جز سنگ های گران قیمت به حساب می آید.
سنگ مرمریت کاربردهای فراوانی دارد و از ان میتوان برای زیبا تر کردن بخش های مختلف ساختمان استفاده کرد.
سنگ مرمریت کف ساختمان
استفاده از سنگ مرمریت برای پوشاندن کف ساختمان ها از دیرباز وجود داشته چون این سنگ ها جلوه بی نظیری به محیط می دهند و برای دفتر کار، هتل و منزل شخصی می توان از این سنگ ها استفاده کرد.
پیشنهاد می شود که برای محیط های پر رفت و آمد از سنگ هایی با استحکام بیش تر استفاده کنید.
از مزیت های سنگ مرمریت می توان به زیبایی و تنوع رنگ بی نظیر ان و قابلیت چسبندگی مناسب با ملات اشاره کرد.
معایب این سنگ ها نرم بودن، امکان نفوذ اب خصوصا در سنگ هایی با ناخالصی بالا و اسیب پذیر بودن در مدقابل مواد اسیدی است.
از مهم ترین سنگ های مرمریت که استحکام مناسبی دارند و برای کف استفاده می شود می توان به مرمریت لاشتر، جوشقان، پرشین سیلک اشاره کرد.
استفاده از سنگ مرمریت برای پله نمایی لوکس و زیبا به ساختمان می دهد و سنگ نسبت به مواد دیگری که برای پله استفاده می شود از جمله چوب، استحکام بیش تری دارد.
سنگ استفاده شده برای ساخت پله نیز باید محکم و مقاوم باشد، از جمله سنگهای مرمریتی که به این منظور استفاده می شوند می توان به سنگ مرمریت هرسین و مرمریت خوی اشاره کرد.
سنگ مرمریت دیوار پوش
برای دیوار های سرویس بهداشتی و حمام باید از سنگ هایی متراکم و با تخلخل پایین استفاده کرد.
برای لوکس کردن محیط داخل منزل هم می توان از مرمریت استفاده کرد، مکان هایی مثل تی وی روم.
سنگ مرمر مخصوص پیشخوان آشپزخانه
در گذشته برای سنگ پیشخوان بیش تر از گرانیت استفاده می شد ولی امروزه استفاده از سنگ مرمریت به دلیل تنوع رنگی بالایی که دارد و می تواند با انواع دکوراسیون ها ست شود بیش تر استفاده می شود، هرچند که سنگ مرمریت استحکام گرانیت را ندارد و ممکن است دچار اسیب و خراشیدگی شود.
از دیگر مواردی که می توان از سنگ مرمریت استفاده کرد، تولید اب نما های سنگی، مجسمه ها، سینک های ظروف شویی و روشویی.
عوامل مختلفی از جمله معدن، نوع ترکیبات تشکیل دهنده سنگ و شرایط جغرافیایی بستگی دارد، بنابراین عامل اصلی تعیین کننده رنگ سنگ نوع کانی های موجود در ان است.
سنگ های مرمریت اغلب در رنگ های سفید، مشکی، قرمز، قهوه ای، سبز موجود است.
مرمریت سفید
این نوع سنگ فاقد هرگونه کانی در ساختار خود است و زمینه کاملا سفید و شفافی دارد، استفاده از سنگ مرمریت سفید درقسمت داخل منزل به دلباز نشان دادن محیط کمک می کند، مرمریت سفید برای نمای خارجی ساختمان هم استفاده می شود.
مرمریت سبز
رنگ سبز این سنگ ها به دلیل وجود کانی کلریت و سیلیکات است.
مرمریت مشکی
رنگ مشکی این سنگ به دلیل وجود کانی های کربن دار است و هرچه مقدار این کانی ها بیشتر باشد رنگ سنگ تیره تر خواهد بود.
مرمریت قرمز
رنگ قرمز این سنگ ها به دلیل وجود کانی های هماتیت یا کربنات منگنز می باشد، استفاده از این سنگ در فضای خانه، شادابی خاصی به محیط می بخشد.
بسته به سلیقه شخصی و با توجه به توضیحات ارائه شده می توانید بهترین و مناسب ترین سنگ مرمریت را متناسب با بخش های مختلف ساختمان انتخاب کنید.
سنگ مرمریت طلایی
علت پیدایش رنگ طلایی در سنگ هایی مرمریت وجود عنصر کروم است که جلوه طلایی بی نظری به این سنگ ها می دهد.
مرمریت گلدن بلک
این سنگ مرمریت با رگه های طلایی در زمینه مشکی برای طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان و همچنین کفپوش بی نظیر است و از استحکام بالایی برخوردار است که به دلیل همین استحکام می توان برای سرویس بهداشتی و حمام هم از این سنگ استفاده کرد.
مرمریت گلدن گلکسی
دارای رگه های طلایی و سفید در زمینه مشکی است،این نوع سنگ هم از مقاومت بالایی برخوردار است.
مرمریت گلدن کلاسیک
این نوع سنگ دارای رگه های طلایی و سفید در زمینه قرمز است و به زیبایی دکوراسیون داخلی منزل کمک شایانی می کند
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.