سنگ کوارتزیت یک نوع سنگ طبیعی می باشد که بر اثر فشار و حرارت زیاد وارد به ماسه سنگ ها ایجاد می شوند.
سنگ کوارتزیت در نمای ساختمان
سنگ های طبیعی از سالیان بسیار دور به عنوان یکی از مصالخ ساختمانی بسیار پر اهمیت شناخته می شوند به طوری که در تمامی ساحتمان ها در تمامی نقاط کره ی زمین می توانید انواع مختلفی از سنگ ها را مشاهده کنید که هم در قسمت های خارجی و هم در قسمت های داخلی ساختمان ها استفاده می شوند.
سنگ های ساختمانی تنوع بسیار گسترده ای دارند به همین دلیل موارد استفاده از آن ها نیز بسیار گسترده است و از پی ساختمان گرفته تا داخل سرویس های بهداشتی شما می توانید سنگ های طبیعی را پیدا کنید و در سال های اخیر استفاده از سنگ های تزیینی گسترش بسیار زیادی پیدا کرده اند.
هر نوع سنگ طبیعی یا ساختمانی که در بازار وجود دارد دارای ویژگی ها و مزایا و معایب منحصر به فردی می باشند و موارد مصرف آن ها نیز نسبت به مقاومت و ویژگی های دیگر آن ها تعیین می شود.
از سنگ های ساختمانی به طور عمده در نمای ساختمان ها استفاده می شود و در کف راه پله ها یا دیوار های پارکینگ و حیاط می توانید سنگ های ساختمانی را مشاهده کنید البته امروزه از برخی سنگ های زیبا و گران قیمت در قسمت داخلی ساختمان ها نیز استفاده می کنند.
برخی سنگ های طبیعی مانند گرانیت مشکی که در مقابل رطوبت مقاومت بالایی دارد در سرویس های بهداشتی نیز استفاده می شود پس همان طور که می بینید سنگ ها جز پر مصرف ترین متریال های ساختمانی می باشند به طوری که بدون وجود آن ها می توان گفت ساختمان ها ناقص می باشند.
سنگ کوارتزیت نوعی سنگ دگرگونی می باشد و قسمت عمده ی ماده ی تشکیل دهنده ی آن کوارتز می باشد که دارای اندازه های مختلفی است و شکل و رنگ های آن ها نیز متفاوت می باشد.
سنگ کوارتزیت ظاهری بلوری شکل دارد اما سطحی سخت و زبر دارد و در طیف های رنگی گسترده ای پیدا می شود اما بیشترین و پر طرفدار ترین رتگ های این سنگ رنگ های روشن می باشد.
سنگ کوارتزیت یکی از سنگ های بسیار مقاوم و مستحکم می باشد که می توان از آن در بسیاری از قسمت های ساختمان مانند نما استفاده کرد زیرا بر خلاف دیگر سنگ های طبیعی در برابر سرما و گرما و رطوبت استحکام خوبی دارد و به راحتی از بین نمی رود.
در سال های گذشته اکثر مردم با سنگ کوارتزیت و ویژگی های آن آشنایی نداشتند اما امروزه به دلیل تبلیغات فروشندگان آشنایی با این نوع سنگ ها بیشتر شده است و روز به روز شاهد افزایش استفاده از آ» ها در قسمت های مختلف ساختمان ها هستیم.
به دلیل ایتکه سنگ کوارتزیت نیز همانند گرانیت نوعی سنگ دگرگونی می باشد از نظر ظاهری بسیار به هم شبیه هستند به همین دلیل اکثرا با سنگ گرانیت اشتبتاه گرفته می شود اما باید گفت که سنگ کوارتزیت ظاهری بلوری دارد و سختی آن نسبت به سنگ گرانیت بسیار بالا تر می باشد.
در مقایسه با دیگر سنگ های ساختمانی مانند گرانیت و مرمریت و … قیمت بسیار پایین تری دارد و همین امر باعث گسترش استفاده از آن در ساختمان ها شده است.
استفاده از سنگ کوارتزیت به دلیل رنگ های خاصی و منحصر به فرد در نمای ساختمان ها باعث زیبایی دو چندان ظاهر بیرونی یک ساختمان می شود و ماندگاری زیبایی نمای ساختمان را نیز افزایش می دهد زیرا در مقابل عوامل محیطی و هم چنین اشعه ی خورشید بسیار مقاوم است و هیچ گاه دچار تغییر رنگ و … نمی شود.
قیمت سنگ کوارتزیت
سنگ کوارتزیت در ایران در معادن مختلفی تولید می شود که هر معدن نیز سنگی با ویژگی های مختلف دارد که این سنگ ها پس از استخراج به صورت کوپ سنگ به کارخانه های فرآوری سنگ ها منتقل می شوند و در آن جا با استفاده از دستگاه ها و وسیله های مختلفی به سنگ های تزینی در ابعاد مختلفی تبدیل می شوند.
بیشتر سنگ های کوارتزیت در ابعاد اسلب وارد بازار می شوند که ضخامت آن ها نیز عمدتا بین ۲ الی ۳ سانتی متر می باشد البته اندازه های طولی و تایل این سنگ نیز وجود دارند.
همان طور که گفته شد به دلیل زیبایی بسیار چشم نواز و قیمت رقابتی سنگ کوارتزیت یک انتخاب بسیار مناسب برای نمای ساختمان ها می باشد که به دلیل چسبندگی بالایی که با سیمان و ملات دارد باعث استحکام بیشتر ساختمان می شود.
ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سنگ کوارتزیت در منطقه می باشد و سنگ های تولیدی ایران در بسیاری از موارد قبل از فرآوری شدن به طور کوپ سنگ به کشور های دیگر صادر می شود و در آن جا با استفاده از دستگاه های مخصوص فرآوری می شود زیرا دستگاه های فرآوری سنگ موجود در ایران قدیمی می باشند و باعث افت کیفیت سنگ می شود.
در این قسمت به برخی از مهم ترین و معروف ترین سنگ های کوارتز اشاره می کنیم:
- کوارتزیت کلمبیا بلو
- سنگ کوارتزیت گایا گرین
- کوارتزیت شانگریلا
- کوارتزیت دزرت
- کوارتزبت کریستال گلد
- و …
یکی از گسترده ترین سنگ های ساختمانی که دارای تنوع بسیار زیادی در کل دنیا می باشد سنگ کوارتزیت می باشد که در تمامی نقاط کره ی زمین نیز این سنگ به وفور پیدا می شود.
برخی از مزایای استفاده از سنگ های کوارتزیت به شرح زیر می باشد:
- تنوع بالا در طرح و رنگ و شکل
- نگهداری آسان بدون نیاز به وسیله های خاص
- جذب آب و رطوبت پایینی دارد
- سنگ کوارتزین یک سنگ تخریب ناپذیر است
- در برابر شرایط جوی مختلف مقاومت بسیار خوبی دارد
- با محیط زیست بسیار سازگار است
- با ملات و سیمان چسبندگی بسیار مناسبی دارد
- در محیط های مرطوب سطح خارجی سنگ همیشه خنک می باشد
- عایق حرارتی و رطوبتی خوبی است
سنگ کوارتزیت نیز مانند تمامی دیگر سنگ ها دارای معایبی نیز می باشد که یکی از مهم ترین معایب این سنگ وجود شکاف ها و درز های عمیق بر روی آن می باشد و این امر به دلیل وجود خلل و فرج های متعدد در این سنگ می باشد و برخی گونه های این سنگ نیز ممکن است در مقابل شرابط بد آب و هوایی تغییر رنگ بدهد که این دو از معایب سنگ های کوارتزیت می باشد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.